Agneta Karlsson var allmänt tippad som het kandidat till den för läkemedelsbranschen viktiga posten som chef för TLV, och på torsdagen utsågs hon av regeringen. I ett pressmeddelande från lyfter socialminister Lena Hallengren fram hennes mångåriga erfarenhet från hälso- och sjukvården.

– Jag är väldigt glad över att vi nu får Agneta Karlsson som generaldirektör för Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket. Agneta är inte bara en erfaren chef och ledare, hon har dessutom en gedigen erfarenhet av hälso- och sjukvårdsområdet, säger socialminister Lena Hallengren.

Posten som generaldirektör för TLV har stått tom sedan i somras då den dåvarande chefen Sofia Wallström istället tog över IVO, Inspektionen för vård och omsorg. Agneta Karlsson tillträder sitt nya jobb på måndag den 2 december.

– Jag är stolt över uppdraget och ser fram emot att tillsammans med personalen på myndigheten bidra till att utveckla tandvårds- och läkemedelsområdet. I Sverige bedrivs världsledande forskning och utveckling av nya läkemedel och medicinteknik. Här hoppas jag att vi på TLV kan fortsätta bidra till Sveriges ambition att vara en ledande nation inom Life Science, säger Agneta Karlsson.